Ray Dalios nye Bitcoin-ros gir ekko til MicroStrategy

Milliardæren advarer om inngående aktivainflasjon mens han anbefaler Bitcoin og gull mens han fortsetter

Bitcoin (BTC) kan tilby beskyttelse mot “depreciering value of money”, sier den nylig bullish investoren Ray Dalio.

I en Reddit “Ask Me Anything” -økt 8. desember sa Dalio, som i forrige måned forlot sin skepsis til Bitcoin, at kryptovalutaen kunne utfylle gull som en investering.

“Jeg tror at bitcoin (og noen andre digitale valutaer) de siste ti årene har etablert seg som interessante gulllignende aktivalternativer, med likheter og forskjeller med gull og andre Bitcoin Loophole begrensede forsyninger, mobile (i motsetning til eiendomsmegling) rikdommer, ” han skrev.

“Så det kan tjene som en diversifiserende leverandør av gull og andre slike lagre av formue.”

Dalio belyste sin mening om ulike aspekter av den globale økonomien, inkludert USAs nåværende posisjon, Kina og staten fiatvaluta.

Fortsatt argumenterte han for at utskrift av penger ville stimulere inflasjonen av eiendeler, og antydet at bare å holde formue i kontanter ville føre til tap.

“Vi befinner oss i en flom av penger og kreditt som løfter de fleste aktivaprisene og distribuerer formue på en måte som systemet vi har trodd er normalt ikke er i stand til, og som truer verdien av pengene våre og kreditten. , ”Advarte han.

“Mest sannsynlig vil ikke flom trekke seg tilbake, så eiendelene vil ikke synke når de måles i den svekkende verdien av pengene. Det er viktig å diversifisere godt når det gjelder valutaer og land, samt aktivaklasser. ”

En kjent BTC-oksesak

Hans perspektiv etterligner påfallende det av Bitcoin-talsmenn, særlig Michael Saylor, administrerende direktør i MicroStrategy, som leder selskapet mot BTC-reserver på nesten 1 milliard dollar.

Saylor, i et intervju med forfatteren av The Bitcoin Standard, Saifedean Ammous i september, understreket at aktivainflasjonen langt oversteg kontanter, og at store papirpenger var lik en “smeltende isbit”.

Dalio avviker dermed lenger og lenger fra den Bitcoin-skeptiske stillingen han hadde for bare noen uker siden, som begynte å tine da han innrømmet at han “kan mangle noe” om dens sanne natur. Ikke desto mindre stoppet han kort for å argumentere for en “full Bitcoin” -portefølje.

“Det viktigste er å ha noen av denne typen eiendeler (med begrenset tilgang, som er mobile, og som er lagre av formue), inkludert aksjer, i ens portefølje og å diversifisere blant dem. Ikke nok mennesker gjør det, ”resonnerte han.

På temaet gull var Dalio mer ugjennomsiktig. Valget mellom edelt metall og Bitcoin vil avhenge av sentralbankenes oppførsel.

“Så langt bitcoin i forhold til gull, har jeg en sterk preferanse for å ha de tingene som sentralbankene vil ønske å ha og bytte verdi i når de prøver å gjøre transaksjoner,” konkluderte han.