Onderwijs is de ontbrekende schakel van Crypto, zegt Grayscale CEO

Na een donatie van $ 1 miljoen aan CoinCenter gisteren, zei de onlangs aangestelde CEO van Grayscale dat onderwijs een belangrijk maar ontbrekend onderdeel is in de crypto-industrie.

Wereldwijde toezichthouders hebben cryptocurrencies, vooral bitcoin, altijd gebrandmerkt als een hulpmiddel voor illegale activiteiten zoals het witwassen van geld en de financiering van misdrijven.

Zelfs de onlangs bevestigde minister van Financiën van de VS, Janet Yellen, uitte onlangs zijn bezorgdheid over dezelfde kwestie. Deskundigen zoals ECB-president Christine Lagarde en Kevin O’Leary van Shark Tank hebben ook opgeroepen tot een uniform wereldwijd regelgevingskader voor bitcoin om goed te werken.

Met de toenemende regeldruk op de crypto-industrie, gelooft Michael Sonnenshein, CEO van de toonaangevende cryptocurrency vermogensbeheerder Bitcoin Future, dat onderwijs de grootste ontbrekende schakel van crypto is.

Bitcoin is de slechtste methode voor criminaliteit

In een interview met Bloomberg merkte Sonnenshein op dat mensen die begrijpen hoe cryptocurrencies werken, weten dat bitcoin “waarschijnlijk het slechtste mechanisme” is om criminele activiteiten mogelijk te maken, aangezien elke BTC-transactie “digitale broodkruimels” achterlaat die kunnen worden verzameld en geanalyseerd door de autoriteiten.

Als toezichthouders cryptocurrencies en blockchain-technologie niet begrijpen, zou het voor hen moeilijk zijn om verstandige regels te implementeren die de groei van de industrie zullen bevorderen. Dit is de reden waarom het ondersteunen van organisaties zoals CoinCenter van vitaal belang is voor de sector, zei Sonnenshein.

CoinCenter is een toonaangevende non-profitorganisatie die zich richt op de regelgevingskwesties waarmee cryptocurrencies worden geconfronteerd. Het centrum helpt toezichthouders op te leiden en pleit voor duidelijke regelgevende benaderingen voor de crypto-industrie.

Haar missie zal “ervoor zorgen dat beleidsmakers, toezichthouders, wie het ook zijn, wanneer er wetgeving doorgaat voor hun bureau, ze het niet alleen maar massaal gaan gebruiken omdat ze er niet van op de hoogte zijn of op de hoogte zijn. maar kan er liever echt een geïnformeerde mening over hebben, ”zei Sonnenshein.

Zoals maandag gemeld , doneerde Grayscale, in de voetsporen van Kraken-uitwisseling, $ 1 miljoen aan CoinCenter met de belofte om elke andere donatie tot $ 1 miljoen tot februari 2021 te evenaren. De CEO riep ook andere prominente cryptocijfers op om dezelfde stap te volgen voor het grotere goed van de industrie.

De verifieerbare schaarste van Bitcoin

Verschillende rapporten hebben bevestigd dat instellingen de crypto-activa massaal binnenhalen, waarbij alleen Grayscale een instroom van meer dan $ 3 miljard in Bitcoin registreerde in Q4 2020.

Toen Sonnenshein werd ondervraagd over wat institutionele beleggers in Bitcoin zien, legde hij uit dat veel beleggers zich aangetrokken voelen tot het cryptovaluta vanwege de verifieerbare schaarste ervan. Het zal investeerders blijven aantrekken, aangezien het niet snel zal verdwijnen, zei hij.

“Het is een echte nevenschikking. Het bezit van een activum dat aantoonbaar schaars is in vergelijking met zoiets als fiat, dat schijnbaar wordt verwaterd. Zo belangrijk kenmerk voor veel beleggers bij het beoordelen van de activaklasse ”, voegde de CEO toe.