Fidelity lanceert Bitcoin Fund met een minimale investering van $100.000

Fidelity heeft in een nieuw depot bij de Securities and Exchange Commission gezegd dat het eenBitcoinfonds lanceert – het Wise Origin Bitcoin Index Fund I. Beheerd door een nieuw bedrijfsonderdeel genaamd Fidelity Digital Funds, zal dit alleen beschikbaar zijn voor gekwalificeerde aankopen met een minimumbelegging van $100.000. Het fonds is duidelijk bedoeld voor vermogende beleggers.

In een verklaring via Bloomberg staat de deponering voor Fidelity’s engagement op lange termijn voor de toekomst van de blokketentechnologie en om activa zoals Bitcoin meer toegankelijk te maken voor beleggers.

Fidelity behandelde Bitcoin voor het eerst in 2014 en begon twee jaar geleden met Fidelity Digital Assets. Deze unit beheert fondsen voor hedgefondsen, handelsfirma’s en familieprovincies. In de publicatie werd opgemerkt dat Fidelity een van de belangrijkste voorstanders van Bitcoin op Wall Street is.

Fidelity verwacht een vraag naar dit fonds omdat op basis van de resultaten van haar recente onderzoek onder 800 institutionele beleggers, 36% van hen al heeft belegd in digitale activa, terwijl 60% zegt open te staan voor het hebben van digitale activa binnen hun portefeuille.

De laatste aankondiging van het bedrijf is bullish voor Bitcoin Trader, waarvan de voorstanders vonden dat Wall Street Bitcoin over het algemeen heeft genegeerd als een activaklasse vanwege de bezorgdheid over het gebruik ervan door criminelen om geld wit te wassen. (Er dient te worden opgemerkt dat de autoriteiten het leuk vinden dat criminelen Bitcoin gebruiken omdat het opsporen ervan makkelijker is).

Dat institutionele beleggers binnenkort massaal naar Bitcoin zullen toestromen is een alom verwacht resultaat, aangezien de referentiecryptocurrency de aandacht van de mainstream blijft trekken. Meteen toen Paul Tudor Jones zei dat hij Bitcoin in zijn portefeuille zou opnemen, is het aantal grote investeerders en bedrijven dat naar de cryptoruimte komt de laatste tijd toegenomen. Macro-investeerder Raoul Pal noemde Bitcoin een winkel van waarde die nodig is om zich in te dekken tegen inflatie.

De trend om Bitcoin en goud te kopen komt voort uit de dreigende economische onzekerheid en de verzwakking van de dollar. Een beursgenoteerde onderneming met de naam MicroStrategy heeft ongeveer $250 miljoen van haar dollarreserves toegewezen aan de aankoop van Bitcoin voor een bedrag dat gelijk is aan dat bedrag. Het bedrijf schreef de beslissing toe aan de dalende waarde van de dollar. “Als u grote dollarwaarden heeft en hoopt op enig rendement, is dat vervaagd,” -MicroStrategy.